korg suke xblog nie??

Khamis, 24 Disember 2009

Pertandingan Akhir Tahun

ri nie ak rasa bownk yg teramat sgt....tp bila ak dh mula bjinak2 dlm blog nie,mula la mcm2 ak dpt..hehehehe..dlm dok belek2 blog owg len,mcm la yg ak jmp...kbtln lak da contest nie,ak pun pe g cr point la tok join contest trsbt...untung2 da rezeki...
 
so,moh la kite join contest nie beramai2 n ak join contest nie pun sbb ak gok cam simple glr...moh beramai2 serbu yerk...




Raja Kamil seorang usahawan internet sepenuh masa mengadakan cabutan bertuah lagi.
Hadiah kali ini lebih lumayan daripada sebelum ini.
Begitu juga dengan syaratnya, paling mudah, tak sampai seminit pun masa diperlukanuntuk peluang memenangi hadiah beliau.
Jika anda hendak memenangi sebuah MP3 Player berkapasiti

mana taw, untung2 dapat gak merasa mp3 neyh.so, selamat mencuba.:)

untuk maklumat lanjut, gi terjah blog raja kamil

Jumaat, 18 Disember 2009

...::: pAndANgAn tErhADaP cInTa :::....

Tak usahlah sebut pasal cinta jika anda tidak sebenar-benarnya mengambil kisah. 
Tak usahlah bercakap tentang perasaan, jika ia tidak berada di hati anda. 
Tak usahlah menunjuk ke dada, jika anda berhasrat melukakan hati pasangan anda. 
Tak usahlah sebut cinta abadi jika ada di hati anda untuk berpisah. 
Tak usahlah memandang matanya jika anda berbohong kepadanya. 
Tak usahlah sebut hello jika kelak anda mengucapkan selamat tinggal. 
Tak usahlah katakan dia satu-satunya, jika ada orang lain di sisi. 
Tak usahlah kunci hatinya, jika anda tiada anak kunci untuk membukanya kelak.

....:: tAnDa2 LeLaKi jAtUh CiNtA ::.....

Cinta Seorang Lelaki Terhadap Seorang Perempuan Diantara tanda-tanda lelaki yang jatuh cinta ialah:

1. Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela bukan kerana terpaksa.

2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yang kuat bercakap.

3. Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.

4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-meluap.

5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.

6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dengan kekasihnya.

8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.

9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari orang lain.

10. Dia menjadi orang yang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.

11. Dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya.

12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripadanya terlalu lama.

13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.

14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya.

16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.

17. Dia cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dengan sabar.

18. Dia membanggakan kekasihnya di depan orang lain.

19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

20. Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.

21. Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.

22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia tidak berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan untuk seorang perempua.

Ahad, 8 November 2009

LAMPU-LAMPU MASJID MENARI

DARI Dzun-Nun Al-Mishri,dia berkata: "Aku pernah melihat seorang lelaki sedang duduk di udara dengan bersila.Dia sedang membaca: "Allah." Aku bertanya: "Siapakah engkau ini?"

Lelaki itu berkata: "Aku adalah seorang hamba dari hamba-hamba Allah." Aku bertanya lagi: 'Dengan apakah engkau memperolehi kemuliaan seperti ini?" Dia berkata: "Aku meninggalkan kesenangan untuk kesenangan-Nya. Lalu Allah menduduki aku di udara."

Demikian pula diriwayatkan dari Samnun Al-Majnun,bahawa dia dikenali sebagai orang yang cinta kepada Allah. Sehingga ramai yang menyebutnya dengan Samnun Al-Majunu. Sedangkan di kalangan orang-orang khusus dia dinamakan Samnun Al-Munib (cinta Allah). Sedang dia sendiri menyebut dirinya Smnun Al-Kazzab (pembohong).

Suatu hari dia naik ke atas mimbar untuk memberi nasihat kepada orang ramai. Tetapi mereka tidak mahu mendengar kata-katanya. Semua orang pergi meninggalkannya dan dia hanya berbicara menghadaoi lampu-lampu masjid. Samnun berkata kepada lampu-lampu itu: 'Dengarkan hai lampu-lampu sebuah berita dari lidah Samnun."

Orang ramai melihat bahawa lampu-lampu itu menari-nari dan terputus lalu berjatuhan kerana pengaruh kata-kata Samnun.

Jumaat, 6 November 2009

....EDUCARE.....

SALAM.....KLU KORG NK TW EDUCARE NIE ADLH SBUAH TADIKA DI DLM U.....PERMULAAN AK MBINA KERJAYA ADLH DI CNIE..W/PUN BRU HNY BBERAPE BULAN AK BEKERJA,TP PNY LA BEST ......AK XDA LA MNT SGT PUN DLM BIDANG ASUHAN KK2 NIE...TP ATS DESAKAN UMI AK,AK TRY LA JOB NIE.....MLE2 AGK BOSAN GK,TP LM2 BEST LYN KERENAH DAK2 NIE...AK JG DAK2 4TAHUN,DOWG NIE MMG PNDI GLR...KDG2 SOKLAN YG KTE XPNH TPK ....SMP AK KDG2 XDPT NK EXPLAIN KT DOWG TTG SOKLAN DOWG 2....ST CLAS AK JG SMP 32 OWG,DUA OWG TEACHER....NME PATNER AK 2 TEACHER W,TEACHER W NIE STLL STDY G...DAK DGREE,NEX YEAR GRAD LA...TP AK NIE BKELULUSAN SPM JE....HEHEHEHE.....

SGLA PERALATAN EDUCARE NIE TLH DITAJA OLEH PERMATA...ALA,YG PENGERUSI DIE DATIN SERI ROSMAH MANSOR 2....RI KHAMIS SMLM DATIN DTG EDUCARE TOK MRASMIKAN TAMAN EDUCARE YG BRU....DI ATS SUMBANGAN DR PIHAK PERMATA LA EDUCARE PNY TAMAN TLH DI RENOVAT BRU...HEHEHHE...LWA SGT...RS MCM AK LAK NK BSANTAI KT C2...CIAP DA SWIMMING POOL LG U...HEHEHEHE
KT EDUCARE AK NIE DAK2 DA MAIN SAND PLAY N WATER PLAY(SWIMMING POOL),ITOT TIME TABLE CLAS MSING2 LA.....KT EDUCARE NIE SME TEACHER2 SPORTING GLR...PLING MDA JD TEACHER ADLH AK...HEHEHEHE..PLING TUA PUN DLM 30 LBH...AK RS KT EDUCARE NIE LEN CKIT KOT BBNDING GN TADIKA LAIN...EDUCARE NIE MCM SKOLA RENDAH LAK AK RS....BL AK GOK DAK2 NIE AK RS TENANG JE W/PUN DOWG NIE SSH CKIT NK DGR KATA....ALMAKLUM LA DOWG DLM PERINGKAT PEMBESARAN...MCM2 RAGAM DOWG NIE...RS CM ADK2 PUN DA,RS CM ANK2 PUN DA...POKOK PGKALYE SME RS DA....DOWG NIE LA PNAWAR JANTUNG HATI...AK RS BRT LAK KLU AK DPT JOB LEN....WNDU JE T GN DOWG...AK MMG GAH GU PGGLN JOB LEN,G PUN AK DLM EDUCARE NIE PUN MSIH DLM KONTRAK...DI IKAT SLAMA 6BLN....AKHIR KONTRAK AK 31 DIS NIE..HHUHUUHUHU...HARAPAN MMG DA TOK STAY KT EDUCARE 2...TP GOK PD REZEKI LA...WHAT EVA PUN EDUCARE MMG BEST.....LUV EDUCARE!!!

AKU.....ADALAH AKU...

salam utk semua.......aku adalah aku....aku amat meminati blog.Tapi aku xtau cmne nk mulakn ssbuah blog...shgga la hari ini ak nekad cari st web utk wt blog,ak pun pe lg search la google n taip blog...so,ak dh dpt blog sknk nie...stlh ak mndftr di dlm blog,ak pun mmulakan lngkh sk dlm pnulisan blog nie...yg bestye blog nie mcm2 kte ley story n share(tp bkn smeye nk di sharekn)heheeh....ske sgt ak...mgkn prmulaan ak dlm blog nie agk kaku...tp insya'allah lm kelmaan ak akn mkin mju ke depan....dgn usaha yg mggunung...nk wt blog nie xssh pun kn???tp ats kesgguhan n usaha kte la nk wt...tol x???pada mleye my mom dh sggst kt ak tok wt blog,tp ak asik nk mnangguh je...mcm2 lak alsn ak bg bl my mom suh bljr wt blog....ak nie mle la rskn mcm ssh je nk blog nie...erm...tp akhirye ak wt gak...w/pun cincai je....almaklum la dak bru bljr...hehehehe....saksikan la pympaian ak dlm blog yg nth pe2 ak rskn nie....da pe2 komen la ley ajukan ye,jgn sgan silu...hehehehe